Vedvarende energi

“Vedvarende energi”

Vedvarende energi defineres i dag som energi, der stammer fra biovarme, solvarme, varmepumper, vindmøller, solcelleanlæg.

Med vedvarende energi som energikilde kan du få både miljøvenlig og billig el eller varme i dit hjem. Vedvarende energi er ikke kun for miljøentusiaster, men giver også meget mening, hvis du er interesseret i at have en fast pris på dit energiforbrug.

Biobrændsel

Biobrændstof er en generel betegnelse for den biologisk nedbrydelige brøkdel af produkter, affald og restprodukter fra landbrug, skovbrug, industri og husholdninger.

Brænde og træpiller er de mest almindelige opvarmningsboliger med biobrændstof. Dette afsnit indeholder information og instruktioner til korrekt forbrænding af biobrændstoffer, og hvordan man vælger det rigtige biobrændselsanlæg kan spare penge på varmeforhold.

Solceller - lav din egen kraft!

Med solceller på taget kan du producere din egen strøm og gøre dig uafhængig af stigende elpriser. På samme tid kan du gøre noget godt for miljøet.

Solpaneler leverer varmt vand og radiatorer

Med en varmepumpe kan du bruge energien i jorden eller luften til at varme hjemmet. Varmepumper er i dag både et økonomisk og et miljømæssigt godt alternativ til konventionelle opvarmningsmetoder som olie og gas.

Her kan du få information og vejledning om geotermiske, luft-vand, luft-luft og udblæsningsluft varmepumper og ikke mindst, hvordan man med de rigtige varmepumpesystemer kan spare penge på opvarmningsregninger.

Varm huset op med varmepumper

Solfangere er aktive solvarmeanlæg, der konverterer solens strålingsenergi til varme vand. Det kan være både vandbad og vask eller varmt vand til radiatorer - dvs. rumopvarmning.