Vand og vandbesparelser

“Vand og vandbesparelser”

Det er en overraskelse for de fleste, hvor meget ekstra et unødigt højt vandforbrug koster. Med en kubikmeter pris mellem 40 og 60 kr. – I nogle kommuner, selv op til 80 kr. – Det betaler sig at holde styr på hans forbrug. Derudover er naturligvis respekt for miljøet, som du kan give en hånd ved at holde tilbage på de dyre vanddråber.

I dette afsnit giver vi dig information og tip til besparelse af vand både i og uden for hjemmet. Hvis du vil sammenligne med, hvad et gennemsnitligt vandforbrug er, skal du forvente, at du forbruger 110-125 liter vand om dagen til madlavning, bad, vaskeri, vaske opvask og skylletoilet. Det giver et vandforbrug på 40-43 m3 vand om året. person.

Vandbesparelser i bad og køkken

Op til 65% af vandforbruget i en husholdning går til hygiejne og toiletskylning. Så badeværelse og køkken er et godt sted at starte, når du vil reducere dit vandforbrug.

For eksempel kan du downloade en stor økonomisk fordel ved at bruge et ekstra brusebad i badekaret. Typisk kan du halvere vandforbruget til badet alene for at udskifte brusehovedet. Og når du først er ved det, kan du også lægge vandbesparelser på alle vandhaner i huset.

Har du et gammelt toilet, kan du også her for at spare både vand og penge ved at skifte til et nyt toilet med lavt vandforbrug. Investeringen inddrives om et par år.

Vandbesparelser på toilettet

Meget af vandforbruget i hjemmet er til toiletskylning, især hvis det er ældre toiletter.

Ganske gamle toiletter med en cistern, der hænger højt på væggen, bruger 12 liter vand eller mere om året. skylle.

Ældre toiletter, hvor cisternen og toiletskålen er bygget sammen (normalt om dagen) bruger cirka 9 liter. skyl - nogle meget mere.

Nyere toiletter bruger ca. 6 liter. til at skylle.

Toiletter med to skylleknapper bruger typisk 3 liter til fuld skylning og 6 liter til fuld skylning.

De nyeste to-flush toiletter bruger 2 liter til fuld skylning og 4 liter til fuld skylning. Skyllevolumen kan normalt justeres til sådan. kan indstilles, f.eks. 2/4 3/8 liter eller liter, hvis nødvendigt pga. Dræningssystemet.

De nye toiletter er designet til at fungere korrekt med de lave vandniveauer.

I modsætning hertil bør man ikke fylde klipperne eller i cisternen på et eksisterende toilet, hvilket kan skade skylleeffekten og muligvis. bly stoppet drænrør.

Der findes dog bestræbelser på eksisterende toiletter, hvilket gør det muligt at vælge en lille skylle på 3 liter og fuld skylning er uændret.

Det er en god ide at holde øje med, at installationer er i orden.

Et toilet, hvor vand står eller løber, kan koste op til 8 m3 vand og 54 € om dagen.

Selvom toilettet løber så lidt, at du ikke kan se det med det blotte øje, kan det give et årligt vandtab på 100 m3 vand eller 5.000 kr. Du kan nemt teste for toiletlækager ved at lægge et serviet på bagsiden af ​​toiletskålen.

Hvis det bliver vådt, har du repareret dit toilet så hurtigt som muligt.

Udnyt regnvanet

Regnvand kan, i stedet for at oversvømme, opsamles og bruges til skylning af toiletter, vask af tøj, rengøring af fliser, biler mm. og til havevanding.

Det er også muligt at percolere vandet i en gabion eller samle det i en have sø.

Fasciner og nedsivning

Når det regner kraftigt, viser det sig ofte, at kloakeringerne har svært ved at rumme de mange kubikmeter vand.

Og i stedet for at risikere vandskader på huset og hjemmet, kan det være værd at få anlagte perimeterafløb omkring huset, som opsamler regnvand og leder det til en gabion, hvor det siver ned i jorden.

Du kan også vælge at forbinde nedløbsrørene - der normalt løber vand ned i drænet - til en gabion og perkolere vand, og således undgå helt overløb til kloakken.

Rainwater for the garden

The simplest use of rainwater is to put a rainwater barrel on the drainpipe and pick up the water for watering the garden. There is a wealth of barrels in different price ranges on the market - plastic barrels of various sizes, colors and designs and also some wooden barrels.

The barrel must be connected to the downpipe via a pipe with filter and there must be an overflow of sewage.

Infiltration af regnvand

Infiltration af regnvand gennemgår en gabion. For eksempel er en gabion et hul i jorden. er fyldt med sten eller færdige patroner med perforerede plastrør.

Gabion sikrer, at regnvand siver ned i jorden og dermed vender tilbage til miljøet.

En gabion kan lindre oversvømmelsen af ​​landet. For at frakoble regnvand helt fra det offentlige dræningssystem er der flere kommuner, der betaler en del af tilslutningsgebyret tilbage.

Du kan endda selv opbygge en gabion, men du skal følge gældende lov, og kommunen skal informeres, inden du opretter den.