Víz és víz megtakarítási

“Víz és víz megtakarítás”

Ez jön a meglepetés, hogy a legtöbb, hogy mennyi extra szükségtelenül nagy vízfogyasztás költségeit. Egy köbméter ára között 5,25 és 8 €. – Az egyes önkormányzatok akár 10,75 € – Megéri nyomon követni a fogyasztás. Ezen kívül természetesen a környezet tisztelete, amit tud nyújtani a kezét tartja vissza a drága vízcseppek.

Ebben a részben ad információkat és tippeket víztakarékossági belül és kívül egyaránt a haza. Ha szeretné összehasonlítani, hogy milyen egy átlagos vízfogyasztás, meg kell várni, hogy az elfogyasztott 110-125 liter vizet naponta főzés, fürdő, mosókonyha, mosogatás és öblítés WC. Ez egy víz fogyasztása 40-43 m3 víz évente. személy.

Víz megtakarítás fürdő és a konyha

Akár 65% vízfogyasztás egy háztartásban megy a higiénia és a WC-öblítéshez. Tehát, fürdőszoba és konyha egy jó kiindulópont, ha csökkenteni akarja a vízfogyasztást.

Például lehet letölteni egy nagy gazdasági előny, hogy egy tartalék zuhanyzó a fürdőszobában. Jellemzően akkor felére vízfogyasztás fürdőzni egyedül kicserélni a zuhanyfej. És ha egyszer már itt tartunk, akkor is fel vizet takarít meg az összes csapokat a házban.

Van egy régi WC-vel, akkor is itt, hogy megmentsem a víz és a pénzt váltás egy új wc alacsony vízfogyasztás. A beruházás megtérülhet néhány évig.

Víztakarékosság a WC

Sok a vízfogyasztás az otthoni WC-öblítésre, különösen akkor, ha az idősebb WC.

Elég régi WC-tartály-, hogy lóg a falon van használ 12 liter víz vagy több évente. öblítés.

Régebbi WC ahol a ciszterna és WC csésze egybeépült (általában naponta) költenek körülbelül 9 liter. öblítse - néhány sokkal több.

Újabb WC használata mintegy 6 liter. öblítés.

WC-k két öblítésűek jellemzően 3 liter teljes öblítés és 6 literes teljes öblítés.

A legutóbbi 2-vízöblítéses WC használata 2 liter teljes öblítés és 4 liter teljes öblítés. Az öblítő térfogat általában beállítani, hogy az ilyen. be lehet állítani, például. 2/4 3/8 liter vagy liter, ha szükséges, mert. A vízelvezető rendszer.

Az új WC vannak kialakítva, hogy megfelelően működnek az alacsony vízállás.

Ezzel szemben, nem szabad kitölteni a sziklákon, vagy a tartályban a meglévő WC-vel, ami károsíthatja az öblítő hatása és lehetséges. vezető megállt lefolyócső.

Ott áll rendelkezésre, azonban erőfeszítéseket a meglévő WC, amely lehetővé teszi, hogy válasszon a kis süllyesztett 3 literes teljes öblítés változatlan.

Ez egy jó ötlet, hogy tartsa a szemét, hogy a létesítmények érdekében.

A WC-vel, ahol a víz áll vagy fut, kerülhet akár 8 m3 vizet és 54 € egy nap.

Bár a WC fut olyan kevés, hogy nem lehet látni szabad szemmel, hogy biztosítani tudja az éves vízveszteséget 100 m3 vizet vagy 5000 Ft. Könnyedén tesztelni WC szivárgás azzal, hogy szalvéta hátoldalán a WC-csészébe.

Ha vizes lesz, akkor javítani a WC a lehető leghamarabb.

Kihasználják az esővíz

Az esővíz is, nevezetesen helyett árvíz, összegyűjtöttük, és az öblítő WC, mosás, takarítás a csempe, autók, mm. és kerti öntözés.

Az is lehetséges, hogy átszivárog a vizet egy sánckosár, vagy össze azt egy kerti tó.

Rőzsekötegek és szivárgó

Amikor heves esőzések, gyakran kiderül, hogy a csatornába nehéz befogadni a sok köbméter víz.

És ahelyett, kockáztatva víz károsítja a ház és otthon, érdemes lehet szerzés parkosított kerülete csatornába körül otthon, amely összegyűjti az esővíz, és irányítja, hogy a gabion, ahol beszivárog a földbe.

Azt is választhatja, hogy csatlakoztassa a lefolyók - aki szokásosan víz a lefolyóba - a gabion és átszivárog a víz, így teljesen elkerülni túlcsordulás a csatornába.

Az esővíz a kertben

A legegyszerűbb az esővíz az, hogy egy esővíz hordó a csatornába, és vegye fel a vizet a kert öntözésére. Van rengeteg hordó különböző árfekvésben a piacon - műanyag hordók különböző méretű, színek és minták, és még néhány fából készült hordók.

A hordó csatlakoztatni kell a csapadékvíz elvezetés csövön szűrővel és ott kell lennie a túlfolyó szennyvizet.

Beszivárgása esővíz

Beszivárgása esővíz megy keresztül gabion. Sánckosár érvényben van egy lyukat a földbe, például. tele van kő vagy kész patronok perforált műanyag csövek.

Gabion biztosítja, hogy a csapadékvíz beszivárog a földre, és így visszakerül a környezetbe.

A gabion enyhíthetik árvíz a földet. Ha teljesen le akarja esővíz a nyilvánosság vízelvezető rendszer, több település, hogy fizesse vissza részét a kapcsolási díj.

Akkor is még építeni egy gabion, de követni kell az alkalmazandó jog és az önkormányzat tájékoztatni kell, mielőtt létrehozza azt.